de vrouw heeft een beestje en het beestje heeft een naam

De naam van Pjotr hadden we twintig jaar voor we hem kregen al bedacht, en de naam van een dochter – naar haar beide grootmoeders – stond ook al vast lang voor ze gemaakt werd. Maar toen ik dit kleine wezentje ophaalde van een boerderij in Friesland had ik geen idee hoe ze moest heten. Na de bang-piepende autorit ontpopte ze zich al snel als een pittige tante die hoogten bereikt waar Pjotr nooit geweest is. (Poppetjes in de boekenkast nóg maar een plankje hoger.) Driest racet ze door het huis en ik heb de laatste maanden niet zoveel gelachen als de afgelopen nog-geeneens-24-uur. Ik had onderweg gedacht aan iets als Sjoukje, of een andere Friese meisjesnaam. Ik gooide het in de groep op Facebook en de mooiste namen werden verzonnen. Maar allemaal nét niet. De ene te lief, de andere te modieus … tot juffrouw van der Mark (mijn juf van de lagere school) na een rits Friese meisjesnamen (daar zit zij op) kwam met Frija. Dat paste opeens helemaal bij dit stoere godinnetje in wording. (Tijdens het typen van dit stukje heb ik haar vijf keer van het toetsenbord moeten tillen.) Welkom in mijn leven, Frija!

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags , . Bookmark de permalink.

11 Reacties op de vrouw heeft een beestje en het beestje heeft een naam

 1. Piet Hein schreef:

  Ontroerend...

 2. Bettina Grissen schreef:

  Wat een snoeperig diertje!! Wat een schatje en wat ben ik blij voor jou dat Pjotr zo'n waardige opvolgster heeft. En de naam is perfect. Ook namen van dieren zijn belangrijk en moeten wel bij het dier passen.
  Geniet van lieve en mooie Frija!

  Groetjes,

 3. lethe schreef:

  Awwww wat een liefje!

 4. "ik heb de laatste maanden niet zoveel gelachen als de afgelopen nog-geeneens-24-uur." Precies! Daarom wil ik nooit meer zonder kat.
  En wat een superschattig droppie is die Frija. Ze krijgt een nat neusje (=zoentje) van Popke.

 5. PS We willen de komende tijd veel foto's van Frija.

 6. Ferrara schreef:

  Van Harte met Frija, wat een schoonheid. En oh wat heerlijk weer eens flink lachen. Zal je goed doen.

 7. Hella schreef:

  Zie volgende blogpost voor foto's!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *