Rumer Godden – The Greengage Summer

Ik was erg weg van het vorige boek dat ik las van Rumer Godden (The Battle of the Villa Fiorita), en hoopte dat The Greengage Summer net zo mooi zou zijn. Daardoor viel het een beetje tegen, ik weet niet precies waar dat aan lag. Er stond wat te weinig op het spel, er waren wat te veel overbodige personages ... In het voorwoord schrijft ze dat het verhaal gebaseerd is op een zomer in Frankrijk uit haar eigen jeugd, misschien heeft ze daardoor te weinig afstand genomen van de werkelijkheid. Wat niet wegneemt dat ik het wel met veel plezier gelezen heb. Het is een sfeervol verhaal over een stel Engelse kinderen in een Frans hotel (moeder ligt met bloedvergiftiging in het ziekenhuis), die zich best wereldwijs wanen maar geschokt worden door wat er zich vlak onder hun neus afspeelt.

Dit bericht is geplaatst in recensies met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *