dropje

Wat ik ook deed op de school van kindeke in Aberdeen was leesmoederen. Helpen bij niveaulezen. Wat een uitvinding! Lezen in groepjes in plaats van je met de hele klas doodvervelen. En wat hadden we een prachtige boekjes ook. Ik heb enorm genoten van het voorlezen toen kindeke klein was, en tot mijn grote favorieten behoorden de Robin-boeken van Sjoerd Kuyper. Van hem hadden we ook een niveauleesboekje, ik weet niet meer hoe het heette, maar die vergelijking "het was er zo donker als binnenin een dropje" ben ik nooit vergeten. Ik hoop dat ik op de kinderen in mijn groepje heb weten over te brengen hoe bijzonder het is dat iemand zoiets verzint. Hoe mooi taal kan zijn, hoe je ermee kunt spelen.

En het is weer eens zover. Ik ga googelen om te zien of ik die titel toch kan achterhalen, en kom op een heel andere titel uit: Het Donker Opzij van Erik van Os. Zit ik gewoon te liegen! Zie meteen nog wat andere titels op een lijst van niveauleesboekjes waarvan ik me herinner dat de kinderen ze leuk vonden, zoals Erge Ellie en Nare Nellie.
En De Poes van Loes, waar ik ooit zelf iets over heb geschreven.
Dank google, voor het opschonen van mijn geheugen!

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *