Bolderburen

Voor Hella van tante Ada, 21-12-'64, staat er in deel een van Bolderburen, met een stickertje van Robert Premsela aan de Van Baerlestraat. Want tante Ada – later Yaltah – was de glamoureuze tante uit Amsterdam. Deel twee komt gewoon weer van de Tille in Leeuwarden, en in deel drie staat niks.
Wat vond ik het heerlijke boeken, wat heb ik ze vaak herlezen, en de plaatjes heb ik ingekleurd.
En later vonden ze hun weg naar kindeke, de eerste boeken die haar werkelijk tot lezen brachten, ik weet het nog goed, we waren een weekend naar Glasgow en sliepen met z'n drieën in een rare bed-and-breakfast waar verder nog een hoop werkende mensen logeerden, we ontbeten met z'n allen aan een tafel in de keuken. We werden vroeg wakker van al dat geloop en al die deuren en kindeke vroeg meteen: Mag het licht aan? Dan kan ik lezen!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *