eiland

zeekraaiIk kreeg Samen op 't Eiland Zeekraai op dezelfde verjaardag als waarop ik Heidi kreeg, en ik herinner me dat ik het eerst in Heidi begon omdat dat me het mooist leek. (Daarover morgen meer.) Ik denk dat ik tien werd, of misschien zelfs negen. In het boek staan foto's uit de film, en op het originele omslag prijkten Mops en Bootsman, die ik toen nog niet kende, dus geen wonder dat ik de snoezige Heidi prefereerde.
Maar toen ik er eenmaal aan begon … Wat een schitterend boek.
Het is een van de weinige kinderboeken die ik nog regelmatig herlees, omdat alles eraan zo fantastisch is. De personages die allemaal hun eigen verhaal en ontwikkeling hebben, en elkaar allemaal beïnvloeden, de warmte en de gezelligheid en de jaloersmakende omgeving, de gebeurtenissen die spannend en ontroerend zijn, de grapjes en de liefde en alles …
Naar het spreekwoordelijke onbewoonde eiland zou ik Zeekraai zeker meenemen.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *