Empire State Building

empire-state-2016-09-28-11-25Google Louis Hine Empire State Building en je vindt al die fascinerende foto's over de levensgevaarlijke manier waarop de bouwers aan dit iconische gebouw hun werk deden.
Ongezekerd, op die hoogte. Aan het publiek werd verteld (herinner ik mij van de colleges) dat er een speciale Indianenstam aan het werk was, die geen last had van hoogtevrees. Zelf ging Hine dus mee naar boven, en het schijnt dat hij gezegd heeft dat het "daar beneden" (in het chaotische verkeer) gevaarlijker was dan boven.
Ik vond het een magische ervaring om eindelijk zelf in dit gebouw naar boven te gaan, en er bovenop te staan. Van binnen is het je reinste art déco. Maar nog mooier was het om het te zien vanaf de Top of the Rock.
cimg4618-dscn1526

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *