stut en schraag

"De Hollandsche vrouw in Indië" het staat daar zoo eenvoudig en het beteekent zoovéel. Het beteekent strijd en moeite, het beteekent een tot het uiterste volhouden om niet geestelijk af te sterven, het beteekent een in zichzelve zoeken naar voedsel voor hoofd en hart …

van goghZo begint "Indrukken van een zwervelinge" van Marie van Zeggelen uit 1910. Het citaat geeft precies de reden weer waarom ik de Brieven van Van Gogh aanschafte voor we naar Oman gingen. Ik kon me niets voorstellen bij een leven zonder werk, zonder zinvolle bezigheden. Ik was niet lang daarvoor afgestudeerd, en had tijdens de studie uitgebreid onderzoek gedaan – als onderdeel van een team dat een promoverende docent werk uit handen nam – naar de relatie tussen Vincent van Gogh en Anton Mauve. Zo kwam ik in aanraking met de brieven, en met een fascinerend kunstenaarsleven.
Ik heb geloof ik alleen het eerste deel gelezen, maar deze boeken horen weer bij de afdeling Stut en Schraag. De cassette is een ideale boekensteun in exact dezelfde kleur als de bank. Grapje.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *