spaar de spotvogels

Lee1 2015-06-06 10.19Deze Spaar de Spotvogels heb ik mij verworven toen ik – na gestopt te zijn met Engels – bijna een jaar heb gewerkt voor de Provinciale Bibliotheekcentrale in Groningen. Mijn fijnste herinnering aan die tijd is het rondrijden over het Hoge Land in de Wisselbus, waarmee we tot in de kleinste gehuchtjes een collectie boeken brachten, voor op een plank in een consistoriekamer of een buurthuisje ofzo. Toen het nut van lezen en bibliotheken nog vanzelf sprak.
Over het etiket is een groen balkje geplakt, dat aangeeft dat het boek geschikt is voor Christelijke Lezers. Wolkers en consorten kregen een rood balkje. Slechte boeken voor het zielenheil.
Ik kende het boek en de film al wel, mijn moeder was al sinds haar meisjesjaren een groot fan van Gregory Peck, en ze heeft dat succesvol op mij overgedragen.
Ik realiseer me nu, dat ik ook dit boek nooit in het Engels heb gelezen. Maar dit exemplaar staat voor zoveel aspecten van mijn leven dat het zeker blijven mag.
Lee2 2015-06-06 10.19Lee3 2015-06-06 10.19

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op spaar de spotvogels

  1. lethe schreef:

    Een negerproces, wat een merkwaardig woord. En hoe komt die getypte annotatie nu op het titelblad terecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *