compleet

campert 2015-06-03 09.24Op 11 oktober 1974 kocht ik Campert Compleet. Ik moest nog zeventien worden, in mijn gedachten begon ik pas vanaf zeventien jaar volwassen te worden maar kennelijk was het op leesgebied al eerder ingezet.
Op de een of andere manier is Campert sterk verweven met wie ik toen was, met de zinnen die ik opschreef in mijn agenda, met de manier waarop ik zelf begon te schrijven en te denken. Veel neerslag heb ik daar niet van. Het dagboek gaat alleen maar over wanhopige liefdes.
Campert gaat over wat er daarnaast was, wat ik me wel herinner maar wat ik toen niet als belangrijk ervoer. De basisvorming die plaatsvindt onder al de aandoeningen van het puberhart door. Mijn betere ik, mijn hogere zelf. Ik wou dat ik ook zo'n mooie broek had.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *