domweg gelukkig

atwegWie kent niet de Dapperstraat? Ik heb het gedicht zelfs in mijn autobiolessen gebruikt, als basis voor een eigen sonnet. En toch is het bijzonder, een gedicht over de onbijzonderheid van geluk. En dat daar een zekere mate van dapperheid voor nodig is, het laten varen van je hybride voorstellingen en het accepteren van het gewone. Dit is het, hier moet je het mee doen, dus zie maar dat je hier gelukkig van wordt.
Geluk is als een rijtjeshuis, met centrale verwarming en een dak zonder gaten.
Ik vermoed dat alle top2000 teksten over Grote Gelukken dan wel Ongelukken gaan. Of over het miezerige spruitjesongeluk van Zondagmiddag Buitenveldert. Maar dan denk ik opeens aan Sitting on the Dock of the Bay. Zo met je voeten in het water slieren en nergens anders willen zijn.

53 Otis Redding - (Sittin' On)The Dock Of The Bay

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

2 Reacties op domweg gelukkig

  1. Ferrara schreef:

    Ik woon met alle comfort en groot plezier in zo'n rijtjeshuis.

    Na de natuur kies ik toch voor "Down Town"
    Petula Clark nr: 1965 in 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *