Wat is jouw favoriete sportboek?

RichardFord_TheSportswriterOch heden, is mijn eerste gedachte. Hella en sport. Haha.
Maar al snel denk ik aan The Art of Fielding, aan de AFC-ers, aan The Sports Writer. Van dat laatste herinner ik me niets, behalve dat de sfeer me zeer aanstond, ik moet het misschien niet herlezen, zoiets kan tijdelijk zijn. Het is ook al een jaar of 30 geleden dat ik het las. En de AFC-ers nog veel langer, ik genoot destijds (trouwens nog steeds) erg van ouderwetse boeken.
The Art of Fielding is nog helemaal niet lang geleden, en wat bleef me daar van bij? Een werper die niet werpen kan, eenzamige scènes op een vroege-ochtend-honkbalveld, dito echo's in een gymzaal, heel die wonderlijke sfeer van een Amerikaans college, waar sporttalent je van studeren vrijpleit.
Vaag weet ik ook nog een Leni Saris over kunstschaatsen, een Pitty op kostschool over lacrosse (toch?). Het zal inmiddels duidelijk zijn: sport is voor mij geen reden om een boek niet te lezen, maar zeker geen reden omdat vooral wél te doen.
Sportboek. Ik las eerst favoriete sportbroek.

dit in antwoord op vraag 36 van 50books

Dit bericht is geplaatst in lezen met de tags . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Wat is jouw favoriete sportboek?

  1. Liesbeth schreef:

    Ja, de AFC-ers en Hoe de AFC-ers op de kostschool van Buikie kwamen! Heb ze verslonden maar dat er ook sport in voor kwam kan ik me helemaal niet meer herinneren 🙂

  2. Hella schreef:

    Nee, dat waren de Katjangs!

  3. Hella schreef:

    de AFC-ers staat compleet op de dbnl! http://www.dbnl.org/tekst/schu012afce01_01/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *