een gesigneerd boek met een verhaal

blue willowIk heb zelf eens achter zo'n tafeltje gezeten en kan me sindsdien indenken hoe afschuwelijk het is. Alsof je met je baby in de winkel gaat staan en maar hoopt dat iedereen zal zeggen "wat een schatje!"
Veel gesigneerde boeken heb ik niet, mijn favoriete schrijvers komen daarvoor niet naar hier. Wat was ik opgewonden toen ik hoorde dat Diva Karuni (nee hoor, Chitra Banerjee Divakaruni) naar de Blue Willow zou komen! Bij Amerika denk je natuurlijk meteen aan die enorme Barnes & Nobles, maar in Houston is, in een kleine strip mall aan een groot parkeerterrein, een kleine maar fijne boekwinkel. Gewoon één ruimte, vol schatten en een heerlijke kinderafdeling.
Propvol was de winkel, toen deze wereldberoemde, uit Houston afkomstige schrijfster zou komen vertellen over haar nieuwste boek.
Ik kan me niet meer herinneren wat ze allemaal zei, het is ook alweer tien jaar geleden, maar ik herinner me mijn betoverde gevoel. Iemand die een van de mooiste boeken ooit schreef, stond hier gloedvol en inspirerend te vertellen over het genot van het schrijven, het leven van verhalen. Ik stapte zinderend naar buiten in de warme avond, met een boek waarin zij mijn naam had geschreven.

dit in antwoord op 50books vraag 35: Hebben jullie ook (een) gesigneerd boek(en) met een speciaal verhaal?

PS The Blue Willow in Street View
blue willow street view

Dit bericht is geplaatst in autobio, lezen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *