de wereld draait niet langer door

Hoe lang heb ik #dwdd gekeken? Jaren. Echt. Gezellig twitteren elke avond, wat onzin spuien over de das van Matthijs, me een beetje kwaad maken over de onnozelheid van de Zwagerman en andere minkukels. Me verheugd als er met MarcMarie weer een vleugje beschaving op het programma stond.
Maar het is voorbij. Vanavond werd er een grens overschreden. In verband met het aftreden van de paus was een priester uitgenodigd. Om te vragen hoe dat nu zou gaan in Rome, verwacht je. En misschien, de vara kennende, een kritisch vraagje te stellen over de schandalen die de kerk al zolang teisteren. Te verschrikkelijk voor woorden, daar kunnen we het over eens zijn.
Maar waar ging het over? Hoe het was om nooit seks te hebben. En wat je dan als priester deed om dat te compenseren. Geen benul, zelfs geen spoor van ook maar enig trachten een dergelijke levenshouding te begrijpen. En passant ook even alle mensen die het zonder geliefde moeten doen een veeg uit de pan geven, die zullen ook wel massaal hun frustratie wegscrabbelen.
Het laaide in mij. Hier werd iemand zodanig respectloos voor schut gezet, iemand die als gast bij het programma was uitgenodigd, dat ik heb besloten dat ik mijn ziel niet langer meer laat vervuilen door een programma dat recht meent te hebben op een dergelijke zelfingenomen arrogantie.
Ik weet niet wat ik nu ga doen om half 8. Radio kunststof luisteren voorlopig maar. Daar is tenminste nog beschaving.

Dit bericht is geplaatst in tijdgeest met de tags . Bookmark de permalink.

8 Reacties op de wereld draait niet langer door

 1. Een mooi boek lezen misschien? Goed voor de bloeddruk 😉

 2. ik lees steeds meer en kijk steeds minder

 3. Terecht, jammer dat MvN etc jou reactie niet horen, je zou goed item daar zijn...

 4. Helemaal gelijk! Haakte al steeds vaker af en dat bevalt prima. Ga nu bloggen :>)

 5. Anonymous schreef:

  Goed zo! Hoe minder DWDD-fans, hoe beter! Weg met die grachtengordel die links lult maar absoluut rechts vult, zakkenwassers zijn het

 6. Anonymous schreef:

  Ik ben in 1955 uit Nederland vertrokken en naar Brazilië ge ëmigreerd. Toch blijf je de berichtgevingen van Nederland een beetje volgen. Maar, als ik deze berichtgeving hoor, schaam ik me dat ik Nederlander ben.

 7. Anonymous schreef:

  Dat je daar over valt en niet over de manier waarop de priester vragen probeert te ontwijken en een schandalige toespraak van de paus goedpraat (hij heeft het woord homo nooit uitgesproken, dus dan gaat het toch niet over homo's?). Niets mis mee om zo'n persoon een beetje te treiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *