schrijfveerflitsverhaal

slordig

Katinka opende haar koffer en de inhoud spatte over de vloer. Truus – de andere alleenstaande op deze rondreis door Marokko, een vrouw van in de zestig – keek naar de waterval van kleurige topjes en fladderige lange broeken en rokken.
"Kind," zei ze – Katinka was 32 – "we gaan een wéék!"
"Acht dagen. Ik kan nooit besluiten wat ik meeneem. Ik wil voor alle omstandigheden een keus hebben." Ze plukte een regenbooghemdje en een oranje linnen broek uit de voorraad en wilde gaan douchen.
"Zometeen lopen er kakkerlakken overheen," zei Truus. "En doe iets met mouwen. Gezien de cultuur." Truus zat op haar bed, in een outdoorbroek met vele zakken, en bestudeerde de reisgids.
Het raampje van de badkamer stond open, uitheemse geuren stroomden met de aprilwarmte Katinka's neus in. Met het geld dat ze uitgespaard had door een kamergenote te accepteren, kon ze vast een weelderige sjaal kopen om haar schouders te bedekken.
Truus stond al in de startblokken, een anti-inbraakbuideltje om haar omvangrijk middel. Katinka hing haar batiktas om haar schouder – paspoort en bankpasje in de gescheurde voering – en samen daalden ze af naar de lobby, waar het reisgezelschap rond de gids verzameld stond.
Naar het grote plein van Marrakesj gingen ze, iedereen moest op zijn spullen letten en zich vooral niets laten aansmeren.
"Doe je paspoort anders bij mij in de tas," zei Truus onderweg tegen Katinka. Die lachte vriendelijk, en bewoog zich onmerkbaar naar de achterste gelederen. In de warme ochtend voelde ze zich opgenomen in een groot, wervelend schilderij. Er klonk een slangenbezweerdersschalmei, ze zag niemand meer van de groep, het was of ze zwom in een waterval van geuren. De anderen waren vast al in het beroemde café waar ze zouden lunchen.
Om tien voor twaalf ontplofte de bom.

Dit bericht is geplaatst in schrijfveerflitsverhaal. Bookmark de permalink.

4 Reacties op schrijfveerflitsverhaal

  1. adriaanhendriks schreef:

    Oeh... die komt hard aan.

  2. Ferrara schreef:

    Met recht een flitsverhaal. Dat eind had ik niet zien komen. Pff.

  3. Heftig en dat tijdens een gezellig toeristenuitstapje...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *