Over de arbeid


Eerst maar inventariseren wat er spontaan opkomt. Iets met Postman, iets met Paperback Writer, iets met Chain Gang. Als timmermanskleindochter aan de Carpenters denken. Aan Arbeidsvitaminen denken, en de opdracht die moeders wekelijks kreeg om daar bepaalde liedjes van op te nemen, toen ik eenmaal een cassetterecorder had. De vitaminen stonden allemaal in de avrobode. En dan thuiskomen uit school in het besef dat je het "had," zo'n liedje. Kom daar nu nog eens om, jongens en meisjes van de mp3-generatie.
Maar om een liedje te vinden dat voor mij echt bij "arbeid" hoort? Ik moet driekwart van de lijst door tot ik stuit op Zoek Jezelf van Koot & Bie (1469). Ik ben zo gelukkig geweest dat ik altijd werk heb kunnen doen waarin in mezelf kon zijn, mezelf kwijt kon, en niets hoefde te doen wat tegen mijn natuur inging. En ik herinner me een discussie met vrienden, waarin ik zei dat ik me dat helemaal niet kon voorstellen, werk doen dat tegen je natuur ingaat. Zij konden zich niet voorstellen dat je dat belangrijk vond. Werk was werk en geld was geld. Terwijl ik altijd in niets zo erg geloofd heb als wat ik later door Campbell verwoord zag als "Follow your Bliss."
Arbeid is zichtbaar gemaakte liefde, aldus de Profeet.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Kriebels & Krabbels Ferrara Hilde Papagoose Veertje Vederlicht Ludieke Meibloempje

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Over de arbeid

 1. Heldinne schreef:

  ach bah, die kruisjes komen dus als ik zelf een link plaats naar een stuk van jullie

 2. Ferrara schreef:

  Ha Hella, ik zie dat je me hebt gevonden.
  Ik was vandaag te vroeg met plaatsen en kon mijn linkje nog niet kwijt. Die kruisjes begrijp ik niet.
  Ben dus niet de enige die dagelijks de lijst doorploegt op zoek naar een geschikte song.
  Deze jongens heb ik ook bij de kop gehad, maar toch laten lopen.
  Dank voor je compliment.

 3. Hilde schreef:

  ik zou nooit een werk kunnen/willen doen waar ik me niet goed bij voel. ik heb een fijne job en doe het graag. misschien is niet iedereen zo gelukkig....

 4. Papagoose schreef:

  Over arbeid; 866 The Worker van Fischer Z.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *