huurders

Waarom kan het bij mij nu nooit gewoon? Er komt gelijk een nieuwe huurster in mijn huis. Ongezien wilde ze geen parketvloer want ze had al een vloer. Dus gratis op Marktplaats met het hout, dus ze kan op het beton. Haar broer en zijn vriendin kwamen kijken wat er nog meer te halen viel. Nou, dat viel ze alles mee. Ze maakten foto's en ik zou het wel horen. Mooie vloerbedekking, fijne lampjes, leuke tuintafels, goh ja en zo'n fan hadden ze thuis ook.
Dus ik opgelucht de deur achter me dichtgetrokken na een dag poetsen met Yke.
Thuis is er mail van Nieuwe Huurster. €200 biedt ze voor het zwikkie. En de vloerbedekking moet er allemaal uit. Ik leg uit dat ik destijds €1500 overnamekosten heb betaald, en inmiddels voor bijna €600 nieuwe luxaflexen heb laten ophangen.
Nou, daar heeft ze geen boodschap aan, zegt ze.
Nou, ik ook niet, zeg ik. Er hangt daar voor €1200 aan nieuw gekochte spullen van mij, lampen, gordijnen, je mag het hebben voor €200, graag of niet, de vloerbedekking blijft liggen en anders haal ik alles eruit. Want het moet toch eens afgelopen zijn met al die mensen die maar van me willen profiteren terwijl ik zelf altijd voor alles in het volste vertrouwen het volle pond betaal. No more missis Nice Woman. Maar intussen zit ik weer met de brokken en het bonkende hart.
Op tv zijn kraanvogels.

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

10 Reacties op huurders

 1. GRW schreef:

  Ja misschien snap ik het niet helemaal maar ik zie het probleem niet helemaal? Ja het is vervelend dat je het huis heb moeten schoonmaken voor jan met de korte achternaam, maar als zij het niet wil hebben voor 1200 dan is het toch haar probleem? Niet het jouwe? Jij kan het toch verkopen aan een andere huurder die misschien wel interesse heeft. Ik bedoel, graag of niet. Zo niet, jammer dan voor haar. 🙂

 2. Heldinne schreef:

  Nee, het probleem is dat ze dan ook nog wil dat ik alle vloerbedekking verwijder, plus de spullen voor een prikkie. Voor €200 mag ze het hebben als ze zelf de vloerbedekking verwijdert. Dat is te geef. En anders moet ik het huis leeg opleveren, maar dan ook helemaal leeg, enorme klus die ik dan nog morgen moet opknappen. Zeer strenge verhuurder ook.

 3. GRw schreef:

  Oké, ja ik begreep niet uit je verhaal dat er een tijdslimiet aan vast zat. Da's inderdaad vervelend.

 4. Ferrara schreef:

  Oh jasses een strenge verhuurder en een vervelende nieuwe huurder, voor een duppie op de eerste rang. Ik vrees het ergste voor je.
  Wat kan ik me voorstellen dat je zwaar de pest in hebt. Daar helpt geen kraanvogel tegen.
  Ik mocht na de eindcontrole niet eens meer de vloerbedekking zuigen die bleef liggen voor de volgende. Sleutel inleveren en opkrassen, de laatste dozen halsoverkop in de tuin gezet. En het behang dat ik wit had gesaust is op mijn kosten vervangen voor weer zo'n afschuwelijk nieuwbouwbehangetje.
  Ik duim voor je, helpt ook niet, maar doe het toch.

 5. Toen ik jaren geleden mijn huurhuis verliet, was er nog geen nieuwe huurder. Dat betekende dat ik verplicht ALLES weg moest halen en geen cent kreeg voor al die spullen die nog prima waren. De uiterst degelijke vloerbedekking op de trap was zo grondig vastgezet dat ik elke dag na het werk één trede losbikte. De losse kasten die ik had overgeschilderd moesten verplicht weer grijs. Fornuis en koelkast die ik in het nieuwe huis niet nodig had heb ik weggegeven aan de kringloopwinkel, wat eigenlijk wel een goed gevoel gaf. De luxaflex ligt nu in mijn huidige huis op zolder te verstoffen. Ach, er zijn erger dingen, denk ik.

 6. reflexxus schreef:

  Heldinne. probeer even in de buurt, want gelijke maten, of iemand interesse heeft in die raambedekkingen. Hang pamflet op
  dan kun je er tenminste nog 50 euro voor krijgen. Of zet spullen op straat met briefje: gratis. misschien wil iemand wel de vloerbedekking hebben kan ie t gratis er uit halen.

 7. Heldinne schreef:

  Eind van het liedje: vandaag twee forse sloopknapen aan het werk om álles eruit te halen. Geen gloeilampje of pleepapiertje voor die uitzuigers! En inderdaad: de trap moest gebikt. Morgen laatste loodjes. Sloopknapen blij met luxaflex (ben de hele straat nog langs geweest vanmorgen).

 8. En dan overmorgen lekker genieten van je mooie nieuwe huis!

 9. Heldinne schreef:

  Ja heerlijk! Dank voor je mooie welkomstkaart nog, Anna!

 10. Heldinne schreef:

  potdikki, principipes zijn wél duur! Rekening van €676,63 van de sloopkerels. But worth every penny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *