zen

Wat een merkwaardige aanvechting is toch de kamerveranderhysterie. Opeens, en wel nu, moet alles anders. Het begon zo onschuldig. Van een vriend had ik een motorpoetsdoekje gekregen dat wonderen bewerkte op de chromen poot van de paarse draaistoel. Op de andere metalen stoelpoten ook, trouwens. En wat was het glazen tafeltje stoffig. En wat stonden de plantjes verwaarloosd op de vloer. En wat was de vloer gevlekt van het watergeven. En wat had de felle zon deze hoek van de pers doen verkleuren.
Voor ik het wist zat ik in de auto en maakte het gevaarlijke rondje langs alle meubelzaken hier vlakbij op het industrieterrein. Het geluk was met mij. Ze deden hun showroomkarpetten weg voor de helft van de prijs, en daar zat precies bij wat ik onbewust zocht. Naturel, jute. Zen.
Schitterend hoe de kamer ervan opknapte, hoe ruim, leeg, nieuw, zen alles werd. Al stonden de oude lampen opeens nergens naar. Voor ik het wist scoorde ik drie nieuwe, witte, zenne.
Helaas was ik even vergeten dat Perzische tapijten zo hun eigen toverachtige wraakzuchtigheid hebben. Bij het verslepen verrekte ik mijn rug zoals hij sinds de bevalling nooit meer verrekt was.
Voor straf ligt-ie nu in de garage. Tegen elk aannemelijk bod. Wel zelf ophalen. Ga ik kijken of ik mijn rugpijn kan wegmediteren.

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags , . Bookmark de permalink.

13 Reacties op zen

 1. Heel mooi geworden Hella. Ik ben hier ook bezig met te verzennen ;).

 2. Verhip, je hebt exact dezelfde bank als ik, alleen dan in een andere stof. Zo'n kleed lijkt me ook wel wat, trouwens.

 3. Heldinne schreef:

  Oh echt Anna? Harvink? Zit wel eens over andere bekleding te denken, maar verder zit hij ideaal. De stoelen trouwens ook, die gaan al minstens 15 jaar mee.

 4. Dat is wel ff anders geworden, zeg! Ziet er erg fijn en overzichtelijk uit daar bij jou, Hella. Krijg er ook zenkriebels van!

 5. Inderdaad, Harvink, model Doctor Jazz als ik het me goed herinner. Ik heb hem een jaar of vijf opnieuw laten bekleden, want ik vind hem ook ideaal zitten. Hij kan nu weer een hele tijd mee.

 6. Meibloempje schreef:

  Het diderot-effect. Daar schreef ik al eens een blog over. Zelf heb ik in 2 dagen tijd de kamer 3 x veranderd. Hoezo hysterisch. Maar het stof is nu weer neergedaald.

 7. Schrikkeltijd schreef:

  Ja, zo gaan die dingen...

 8. Papagoose schreef:

  Bij het lezen van de opeennalaatste (dit zal wel niet één woord zijn, maar staat wel mooi, net als je nieuwe kleed) regel, dacht ik even dat je verrekte rug nu voor straf in de garage ligt teab.

 9. Heldinne schreef:

  @papagoose Haha, als dat zou kunnen!
  @reflexxus ik passeerde afgelopen weekend het riviertje de Zenne!

 10. reflexxus schreef:

  Wat moet het heerlijk wonen/ leven zijn aan dat riviertje met die naam.

 11. Hilde schreef:

  wat een praaaaaaaachtige metamorfose Hella, 'k ben er helemaal weg van! ik hou van het licht en al dat wit en ook van het blauwe zeteltje. een zaaalig plekje om te lezen of te mediteren of..... met een zere rug in de zetel te liggen! hartelijke groet, Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *