doorgaan

Bij leven en dood valt virtueel opeens geheel in het niet. Dan zijn alleen de mensen echt, en de grond. Ik zag Marc-Marie gister, die zo blij was dat zijn hele stamboom voorsproot uit de ene stukje Brabant. Precies zo is het bij mij met Friesland. Pap en mam zijn weer verenigd in Leeuwarden, de stad waar ze samen zijn begonnen.
Nu komt er een wagonlading erfgenaamwerk op me af, terwijl ik in feite het liefst ergens in een weiland zou willen zitten, en niks denken, niks organiseren. Alleen maar een zijn met oergrond en oergevoel.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags . Bookmark de permalink.

7 Reacties op doorgaan

 1. reflexxus schreef:

  ik hoop dat je er een goede ( dat goed voelt, warm in evenwicht) mix van kan maken. van het erfgenaamwerk en het "weiland zijn".

 2. Jacinta Kogelman schreef:

  Hallo Hella,
  Vanaf het digitale landschap leef ik met je mee en wens me dat jij je oergrond kunt bestendigen.

 3. Prenter schreef:

  Veel sterkte gewenst met al het erfgenaamwerk. Ik wens je toe dat je juist in dat werk kracht en bemoediging vindt.

 4. Sagita schreef:

  Ja mooi hé die uitzending met Marc Marie. Doe rustig aan met opruimen etc. Toch nog snel gegaan met je vader! En alles rust op jouw schouders. Enig kind zijn valt niet altijd mee, een voordeel heb je: er zullen geen ruzies ontstaan om de nalatenschap. Ga af en toe toch maar even lekker op je rug in het weiland liggen en kijken naar die mooie Friese luchten! Ik denk aan je!

 5. Ferrara schreef:

  Begin in dat weiland, zou ik zeggen. Neem even tijd voor jezelf. Dan gaat daarna de erfgenaamrompslomp wat makkelijker misschien.

 6. Heldinne schreef:

  Janee, de kamer in het verzorgingshuis moet leeg binnen een week na overlijden. Wat we sowieso al niet gaan halen, maar toch.
  Wel tussendoor mooi geluncht in Oranjewoud. Heerlijk al die uitbottende bomen.

 7. Ferrara schreef:

  Sorry, dat van die kamerontruiming had ik kunnen weten. Rotklus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *