ontferm u


Als je alles vooruit weet … weet je nog niet veel. Maar wel welke muziek iemand zich wenst tijdens zijn uitreis. Oude vadertje had zich onlangs een cd-box van de Matthäuspassion aangeschaft, een 'authentieke' uitvoering. Het Erbarme Dich klonk daarop net alsof iemand het telefoonboek voorzong. Geen enkel gevoel. Dat droge, sobere is geloof ik vereist voor voorlezers van de blindenbibliotheek. Zodat een blinde geen interpretatie door de voorlezer van de tekst krijgt bijgeleverd. Maar bij muziek wil je dat toch juist wél? Dan hoop je toch dat de musicus precies vertolkt wat jij voelt bij deze muziek?
Deze uitvoering vond ik op Youtube, en alles wat tekst en melodie te zeggen hebben wordt hier gezongen.
En dankzij de twitters werd het mogelijk dat ik deze uitvoering nog op tijd in mijn bezit kreeg (dank aan Rein). Zo komt oude vadertje wel veilig op zijn bestemming.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op ontferm u

  1. Ferrara schreef:

    Ontroerende muziek. Je laatste zin ook.

  2. Joyce schreef:

    Prachtig. Dank je wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.