maggiblokjes

Als ik op vakantie ga, heb ik plotseling een groot tekort aan spullen. Ik heb allemaal verkeerde schoenen, totaal geen kleren die aan de voorziene omstandigheden voldoen, geen enkele tas waar precies in past wat ik nodig schijn te hebben, de koffer moet wel weer mee want een grotere kan ik niet tillen, maar om precies dat te bevatten wat voor deze reis nodig is, zou hij een geheim vak moeten hebben dat als een magisch maggiblokje modder opeens uitdijt tot een hele kas vol. Geen modder dus, maar ruimte.
Ga ik dus sneupen bij de Bever, tussen de hebberigmakende Kleine Dingen. Ik ben vanmiddag ten prooi gevallen aan een handdoek die niet groter is dan twee maggiblokjes, en daar schijn je je helemaal super-absorberend droog mee te kunnen maken. Er zat ook zo'n bergbeklimmersachtig haakje aan, zodat ik hem eventueel buiten aan mijn koffer haken kan.
Ik wist opeens ook weer hoe aardedonker Plassen in Woestijn kan zijn, en dus moest ik dat iniminizaklampje ook mee. En aparte Pakzakken? Zodat het in die koffer niet zo'n zootje wordt tussen Schoon, Vies en Halfvies? Doetumaartwee. (Zal ik morgen toch nog een halen voor Halfvies?)
Schoenen, oh, schoenen. IJdelheid en practiciteit strijden in mij. IJdelheid wil die leuke zwarte schoentjes mee, en die vrolijke knalblauwe sandalen, en felgroene slippers. Praktisch gezien worden het ecco-sandalen, monsterlijke Nike sportschoenen waarop ik heel Rome doorkruiste, twee maanden na een gebroken enkel … maar als we nu uit eten gaan? Dan mogen die zwarte schoentjes … please?
De koffer is onverbiddelijk. Zwarte schoentjes erin? Korte spijkerbroek eruit. Het maggiblokje biedt plaats aan een extra vrolijke sjaal (ter kuise bedekking, want stel dat die eerste vies wordt, of halfvies, of saai), en de overweging dat Warme Kleding in de reisinformatie Onzin is, midzomer in de woestijn, biedt plaats aan een extra wikkelvesje met flappermouwtjes. En een zonnehoed. Of toch een sjaaltje als tulband.
Mijn complete garderobe, linnenkast, badkamerkastje en schoenenrek hebben al een paar dagen in de koffer doorgebracht. De paklijst heb ik al zeven keer overgetypt. Zonet was ik de pincet kwijt (splinter in vinger, van zolderluik waarachter de rugzakken huizen, voor Op Reis), en die zat al in de koffer. Alvast een ding waar ik zeker van ben. Of zouden ze bij Bever een opvouwbare pincet hebben? Kan ik nog een extra maggiblokje mee ...

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op maggiblokjes

 1. adriaanhendriks schreef:

  Zeer vermoeiend stukje! Ik ga morgen meteen kijken of Maggiblokjes nog bestaan. (Buisman voor de koffie bestaat ook nog steeds, heb ik laatst geconstateerd, er zijn zelfs TWEE soorten van tegenwoordig: Classic en ROYAL).

 2. Sagita schreef:

  Ja ik word er ook helemaal onrustig van. Had voor mijn Polen-wandelvakantie nog geen 10 kilo bij me. Maar het was wel te weinig. Moest tussendoor toch wat wassen. Dus je gaat met vakantie? Zal je missen.

  Adriaan leuk! Om je hier als volger te lezen.

 3. Adriaan Hendriks schreef:

  De maggiblokjes doen bij de plaatselijke AH € 0,91 voor 32(!) stuks. Bij de waarschuwingen op de verpakking las ik dat het o.a. sporen van selderie kan bevatten.

 4. Schrikkeltijd schreef:

  De maggi is dus nog niet op :-)Goede reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *