Ik ben verslaafd!

Hoe kan het ook anders. Heldenreis, Heldinne's Reis, ik durfde nauwelijks luidop te zeggen dat ik nooit naar de tv-serie Heroes had gekeken. Ik vond de complete serie online, en nu ben ik verslaafd.
Iedereen die een verhaal wil vertellen, en op zoek is naar structuur, moet deze serie gaan bekijken. Hoe moeilijk is het niet: een familiegeschiedenis met zoveel generaties, zoveel personages. Een avonturenroman met zoveel continenten, zoveel personages. Hoe heerlijk is het, te zien dat het kan.
Hoe heerlijk is het ook om opnieuw kind te zijn, en te denken aan hoe meester, elke week op vrijdagmiddag, voorlas, en het was zo spannend dat je tot na de bel bleef zitten.Dat gevoel: hou het vast of leer het (opnieuw): kijk naar Heroes.

Dit bericht is geplaatst in schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Ik ben verslaafd!

 1. Lili de Ridder schreef:

  Ha Heldinne,
  Leukleukleuk een blog over schrijven en alles wat daarbij hoort....
  Volgens mij gaat er nu gebeuren wat eigenlijk een hele tijd geleden al in ingezet: kruisbestuiving, woest opzwepende uitwisselingen waarin niet het 'ego' maar de kwaliteit centraal staat en vooral (!) heel veel plezier in/met taal.
  Laten we elkaar vooral inspireren!
  Veel veren toegewenst!!!
  Lili (Riddersporen)

 2. Heldinne schreef:

  Dankje en insgelijx!

 3. Friso schreef:

  Ik zal ook komen buurten zo nu en dan, beste Heldinne.
  Ik haal overigens regelmatig inspiratie uit The Sopranos (ook alle afleveringen op die site te bekijken). Juist dat rommelige in de verhaallijn spreekt mij aan, chaotisch als het leven zelf. Schitterende droge dialogen, sublieme knulligheid, lachen terwijl er eigenlijk bitter weinig te lachen valt.

 4. Yvonne schreef:

  Ja, leuk. Leuk? LEUK!
  Ook ik ben gezwicht...als er een paar schapen... enz.enz.
  Want dit is waar het om gaat! Schrijven, lezen en gelezen worden. Met veren, en kuilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *