pure joy

Ik weet niet meer hoe ik op het idee kwam om rechtstreeks op het harmonicaboekje te gelliprinten (in plaats van losse prints erop te plakken). Op de een of andere manier was ik in de stemming voor natureltinten, grijs, zand, beige, en een beetje goud. En voor het zelfgemaakte stempel van een rijtje mensfiguren. Vervolgens reepjes papier scheuren uit een oud boek, en die ook goud verven.
Het was voor het eerst dat ik zo te werk ging, met het boekje als geheel in plaats van spread voor spread, me baserend op citaten of dichtregels.
Ik knipte de poppetjes uit karton en zocht afbeeldingen van mooie structuren om ze uit te knippen. Ik zag ergens een collage met driehoekjes en wilde ook driehoekjes. Ik raakte onder de indruk van moderne schilderijen in natureltinten en koos er een uit voor de omslag.
En nu de tekst nog – een boekje zonder woorden voelt voor mij niet compleet. Ik had nog een stapeltje afgekeurde prints liggen, van teksten op deli paper. En daar was, nog in de juiste kleuren ook, die tekst van Louise Bogan.

I cannot believe
that the inscrutable
universe turns
on an axis of
suffering;
surely the strange
beauty of the world
must somewhere
rest on pure joy!

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *