naar de biep in Aberdeen (1)

Hoera we woonden weer in een westers land dus ik kon kindeke laten kennismaken met de verrukkingen van de bibliotheek. We werden lid van het buurtfiliaal in Kincorth, waar ze ook speelgoed uitleenden. Spannende spelletjes die we thuis niet hadden. En we konden erheen met de dubbeldekkerbus die toen nog reed, fijn bovenin zitten! (Daar droom ik nog vaak van, ook dat je dan zo leuk bij de mensen naar binnen kon kijken in hun bovenkamers.)
Omdat het zo'n fijn overzichtelijk biepje was kon kindeke op haar gemak tussen de prentenboeken en het speelgoed scharrelen terwijl moeders – inmiddels jaren achter – heerlijke Engelse romans uitzocht. En af en toe een zelfhulpboek, want zo fantastisch was alles nu ook weer niet.
Ik wist niet meer hoe het gebouw eruitzag – toen kindeke eenmaal naar school ging kwamen we er niet zo vaak meer – tot ik online een foto vond. Toen kwam het weer allemaal boven. Even kijken op google maps of hij er nog staat. En ja hoor! 43 Provost Watt Drive, Aberdeen. Afschuwelijk lelijke wijk overigens, dat Kincorth. Het schokte mij destijds hoe oostblokkig Schotland hier en daar was.

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *