poëzie

how to read a poemHow to Read a Poem kocht ik op aanbeveling van Anna. Medeboekbloggers zijn een zegen, vooral als ze ongeveer dezelfde smaak hebben als jezelf en véél meer lezen en nog de tijd vinden voor uitgebreide besprekingen. Zelf heb ik daar lang niet altijd zin in, en volsta ik met een paar beoordelende zinnetjes op Goodreads.
Zolangzamerhand begin ik wel te begrijpen waar al mijn boekenleggers zijn gebleven, ook hier zit er weer een in, op bladzij 224 van de 356. (Daarom noemen ze ze ook wel Quitter Strips.) Kennelijk raak ik na verloop van tijd mijn enthousiasme kwijt, roept er weer een nieuw boek, en verhuist zo'n exemplaar weer terug van nachtkastje naar boekenkast.
Toch is het wel een prachtig boek, en ik heb een mooie strofe uit een gedicht van William Carlos Williams omcirkeld:

It is difficult
to get the news from poems
yet men die miserably every day
for lack
of what is found there.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, gedichten met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op poëzie

  1. Wel uitlezen, hoor! Het is één van de meest inspirerende boeken die ik de laatste tijd heb gelezen.
    PS Als ik de laatste tijd weinig van me heb laten horen, is dat door drukke, hectische werkzaamheden, niet omdat ik je berichten niet meer lees. Die zijn net zo interessant als altijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *