ontembaar

pinkola 2016-05-11 09.20Dit is een van de allerbelangrijkste boeken die ik bezit. Levensveranderend. Een boek dat de deuren van het patriarchaat wijdopen zwaait en eindelijk de juiste woorden geeft aan wat vrouwen werkelijk voelen en meemaken. Totaal anders dan Campbell beweert zijn er wel degelijk verhalen met vrouwen in de hoofdrol, verhalen die vrouwen tot leidraad kunnen dienen bij het zelf vormgeven van hun leven.
Ik kreeg de Engelse uitgave (het lint van de cadeauverpakking zit er nog in) van Marja Kooreman, die ooit de website www.schrijf.com oprichtte, waarvoor ik een maandelijkse schrijfcolumn schreef. De eerste dateert van april 2000. Zo had ik al een mooi corpusje toen ik vijf jaar later naar Trouw stapte om me als columnist voor hun schrijfsite aan te melden.
De Nederlandse uitgave kocht ik toen ik Heldinne's Reis maakte, de meeste cursisten zouden immers gebruik maken van de vertaling. Het is een boek dat elke vrouw zou moeten lezen.

Hellas 1e column

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *