als ik dood

13 grafsteen kinderen van Tamme van Broek en Antje CasteleinEigenlijk kende ik deze uit mijn hoofd:

When I'm dead my dearest,
sing no sad songs for me …

Dat was al in mijn melodramatische middelbareschooltijd een van mijn favoriete gedichten. If thou wilt remember, and if thou wilt, forget. Terwijl Leopold in zijn kist ervan uitgaat dat zijn geliefde tot in der eeuwigheid amen zal hopen bij hem terug te keren.
Vrouwen zijn wat realistischer in die dingen, ze staan wat dichter bij de dood en bij het leven.
Laat het maar zijn zo het is.
Let it be.

foto: Grafsteen van de kinderen van de grootouders van mijn pake. Tien kinderen gebaard, alle vijf zonen jong gestorven. Een van de vijf dochters werd mijn oerbeppe. "Dierbare geliefden. O, gij allen, vastgeklonken aan ons ziel. Wat een droefheid in dit leven, dat gij allen ons ontviel."

52 Beatles - Let it be

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

2 Reacties op als ik dood

 1. Ferrara schreef:

  "Kom dan en fluister, fluister iets liefs"

  Adele nr: 23 in 2012
  “Make you feel my love”

  http://ferrara-victoriene.blogspot.nl/

 2. Adriaan Hendriks schreef:

  Wat een mooi gedicht van Christina Rossetti.

  Mijn bijdrage voor vandaag: http://adriaanhendriks.wordpress.com/2013/12/13/je-bent-er-geweest/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *