hoe kom ik aan mijn boeken?

Ga ik hier bekennen dat ik wel eens iets bij de zeerovers haal? Want ik wíl niet zoveel bezitten, en de biep heeft lang niet alles wat ik in het Engels wil lezen.
Wat ik nog wel steeds koop, zijn boeken die met mijn werk te maken hebben. En ook die – helaas – meestal niet bij de plaatselijke boekwinkel, want ze hébben ze gewoon niet. Ik voel me er wel schuldig over, en ik weet dat ze ze zouden kunnen bestellen voor me, maar dan duurt het vaak lang en kost het vaak veel meer.
Dus al die boeken bestel ik bij Amazon.
Dan heb ik nog een erfenis te verstouwen. Nee, ik heb ze niet alle 3000 meegenomen, de boeken van paps. Maar kindeke en ik hebben er elk toch een stuk of 150 uitgezocht. Van de rest is de helft naar vrienden en familie gegaan, en de andere helft naar een antiquariaat.
De boekenmuren waren voor mijn vader een verschansing, waar nauwelijks meer frisse wind doorheen woei. Bovendien hebben 7 verhuizingen mij wel de nadelen van grootschalige bibliotheken aan den lijve laten ondervinden.
Wat nu mijn bibliotheek vormt, is deels uit mijn jeugd en zelfs die van mijn moeder, deels uit de middelbare schooltijd, studies Engels en kunstgeschiedenis, erfenis, nog af en toe een nieuwe roman die zo mooi was dat hij mocht blijven, en veel nieuwe schrijf- en inspiratieboeken. Die laatste in echte boekwinkels scoren is een zegen. Barnes & Noble! Half Prize Books! Foyles! Wat mij diep bedroeft is dat het oude antiquariaat van de Slegte is opgedoekt. In die kruipdoorsluipdoorgangetjes scoorde ik de derde druk van TheWriter's Journey.
Zo'n hartkloppende vondst, daar kan Amazon niet tegenop!

dit in antwoord op vraag 9 van 50books van Petepel

 
Dit bericht is geplaatst in lezen met de tags . Bookmark de permalink.

7 Reacties op hoe kom ik aan mijn boeken?

 1. Hilde schreef:

  ook ik hou van boeken. 't is toch nog iets anders dan lectuur op het internet.
  maar ik heb er niet zoveel als jij, mijn man is nogal van het opruimtype!

 2. Carel schreef:

  Tja, de Slegte die mis ik ook, node

 3. Carel schreef:

  Tja, de Slegte die mis ik ook, node

 4. ruudketelaar schreef:

  Hoe leuk om jouw gedrag in woorden te zien... Mij voor te stellen hoe jij bij De Slegte speurt... En dat nu niet meer kan. Shame!

 5. Ferrara schreef:

  Ja, zonde van de Slegte.
  Ik zocht en vond er vaak aparte kinderboeken toen mijn kleinkinderen nog klein waren.
  In onze woonkamer is een hele wand met boeken, er is echt van alles te vinden ook veel naslagwerk.

 6. linda schreef:

  Moet je eens naar mijn winkel gaan!
  Smullen!!!!

 7. Novelle schreef:

  ja oude geliefde boeken opsporen is donders leuk hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *