Over geven


Matig je geen dankbaarheid aan, zegt de Profeet, en ik ben in verwarring. Moesten we juist niet dagelijks dank zeggen voor de zegeningen op ons pad? Moesten we niet altijd keurig netjes bedanken voor cadeaus en verjaarskaarten? Was ondankbaarheid - het niet tonen van dankbaarheid - niet gewoon stout? Dit is een van hoofdstukken die ik destijds oversloeg omdat ik ze niet begreep, een van de hoofdstukken die me nu naar de keel grijpen en weer een waarheid doen wankelen.
Welke muziek daar bij hoort? Andere muziek. Ik merk dat ik behoefte heb aan andere muziek, muziek die onbekende luisterlandschappen openbaart. Wereldmuziek, zweefmuziek, nieuwe geluiden.
In het overbekende nostalgielandschap - zo'n treintjeslandschap met verlichte stationnetjes, mannetjes met hoge hoedjes en bergjes met koetjes - van de top2000 is dat niet te vinden, vermoed ik. Terwijl Nederpop ooit een openbaring was, of Kate Bush, of Alan Parsons.
Ja, en weet je wat ook? Roxy Music. Avalon. De eerste echte videoclips, en muziek die een verhaal vertelde. En bij Avalon moet ik weer denken aan een boek dat me ontzaglijk veel gegeven heeft. Crossing to Avalon van Jean Shinoda Bolen. Lezen!

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder! Papagoose Hilde Ferrara Kriebels & Krabbels Veertje Vederlicht Ludieke Meibloempje

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Over geven

 1. Papagoose schreef:

  Over geven; 719 Give a Little Bit

 2. Hilde schreef:

  Over 'Geven': 1644 - This Strange Effect

 3. Ferrara schreef:

  Over Geven
  Ik had het verhaal af en toen kwam pas de zoektocht
  1584 Toveren Herman van Veen

 4. Over geven - Het staat erop met nummer 720 uit de lijst (Guus Meeuwis & Gers Pardoel)

 5. Heldinne schreef:

  ga even naar de Herberg, trouwschrijvers

 6. Meibloempje schreef:

  Mosterd na de maaltijd, maar hier is nog mijn bijdrage over Geven. http://meibloempje.blogspot.nl/2012/12/schrijftop2000-over-geven.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *