HRB 166 – grass

Dit boekje maakte ik van grote foto's uit het natuurboek Auge in Auge, op Amazon gescoord voor €6,83. De dunne tussenblaadjes zijn gelli prints op vloeipapier. De scharnieren zijn van marmerpapier.
Ik zocht een grazig gedicht en vond dat natuurlijk bij Mary Oliver. Het is een prozagedicht, de verdeling in strofen is van mij. Daar zocht ik wat toepasselijke afbeeldingen bij.
Ik vond het maken van foto's lastig deze keer. Het lijkt of de camera niet goed wil scherpstellen op zulke vage gelli prints. Daarom heb ik het boekje ook nog ingescand, en af en toe de scan over de foto "geplakt" in photoshop. En eigenlijk vind ik dat een heerlijk werkje.

Grass

Those who disappointed, betrayed, scarified! Those who would still put their hands upon me! Those who belong to the past!

How many of us have weighted the years with groaning and weeping? How many years have I done it how many nights spent panting hating grieving, oh, merciless, pitiless remem-brances!

I walk over the green hillsides, I lie down on the harsh, sun- flavored blades and bundles of grass; the grass cares nothing about me, it doesn’t want anything from me, it rises to its own purpose, and sweetly, following the single holy dictum: to be itself, to let the sky be the sky, to let a young girl be a young girl freely—to let a middle-aged woman be, comfort- ably, a middle-aged woman.

Those bloody sharps and flats—those endless calamities of the personal past. Bah! I disown them from the rest of my life, in which I mean to rest.

Mary Oliver

het boekje is te koop voor €17,95

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op HRB 166 – grass

  1. Elly van Doorn schreef:

    Dat moet in realiteit weer een prachtig boekje zijn. Uitgebalanceerd mooi. En wat een prachtig gedicht. Ja uit ervaring weet ik. Het is mogelijk het verleden los te laten maar vaak gaat dat niet vanzelf. Heel mooi Hella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *