SCHUTTINGTAAL

Er is elke maand een nieuwe challenge op de boekbindgroep. Voor februari was het wood en er verschenen de prachtigste exemplaren met echt boombast of echte takjes.

Ik deed het met een simpele karton-van-de-action schutting, en omdat ik toen nog in de matjevlechtstand stond, vlocht ik mooie gebloemde strookjes tussen de planken door. Uit gelli prints knipte ik wijzende mensfiguurtjes, die naar een mooie tekst op de schutting zouden wijzen. Schuttingtaal maar dan anders.

Ik was nog met 2 andere boekjes bezig ook, maar opeens kwam er vanalles tussendoor. Ik heb er in de nieuwsbrief al over geschreven, hoe ontzettend rommelig het was in mijn hoofd. Dat is slecht voor de creativiteit, en tegelijk kun je (kan ik) niet anders dan je er maar aan overgeven tot het uitgewoed is.

Onder zulke invloeden begin ik ook aan grote projecten. Ik had bij iemand zo'n schitterend altered book gezien, kon ik ook niet zoiets?
We gaan het zien. Tot nu toe heb ik alleen ronde gaten geknipt en bij elkaar passende papiertjes uitgezocht.

Afgelopen zondag kwam ik er eindelijk aan toe om de woorden op de schutting te kalken en een buikbandje te maken.

FALL IN LOVE, NOT IN LINE
BUILD A LONGER TABLE, NOT A TALLER FENCE
RESPOND TO EVERY CALL THAT EXCITES YOUR SPIRIT
YOU ARE SO LOVED
PLEASE DO NOT FEED THE FEARS
WHY DO YOU STAY IN PRISON, WHEN THE DOOR IS SO WIDE OPEN?

HRB122/21 te koop voor €12,95

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op SCHUTTINGTAAL

  1. Rein schreef:

    Wat weer een leuk idee, die schuttingtaal!

    De link naar de altered books leverde mij niet veel op, maar google kan wel wat met die term en nu heb ik er ook een beeld van.
    Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *